Rust creëren in je hoofd

Gepubliceerd op 5 januari 2020 om 10:58

Rust is belangrijk voor jezelf en voor je lichaam! Een mens is vaak heel erg druk bezig en als ze dan even zelf rustig kunnen gaan zitten dan gaan ze piekeren over andere dingen. Merk je zelf dat vaak je hoofd vol zit met gedachten of dat je niet lekker in je vel zit?

Door rust in je hoofd te creëren krijg je een veel beter overzicht over je leven en dan zit je ook meteen weer beter in je vel.


Tip 1: 

Een opgeruimd huis! Wist je dat een rommelig huis of bijvoorbeeld de keuken een slechte invloed heeft op ons? Door een opgeruimd huis krijg je ook veel meer ruimte in je hoofd.


Tip 2: 

Stop met moeten en start met willen. Tegenwoordig leeft men alsof alles maar moet, wat leidt tot een gevoel van druk en een opgejaagd gevoel. Kies niet voor om iets te moeten maar om iets te willen. Je moet geen boodschappen doen, je wilt boodschappen doen.


Tip 3: 

Structuur in je leven is belangrijk en deze kan je toepassen aan jezelf. Bijvoorbeeld het ritme van bepaalde dingen die je dagelijks uitvoert, je huishouden of je boodschappen. Maak een planning want dat geeft rust in je hoofd.


Tip 4:

Vaak willen wij dat liever gisteren nog alles is geregeld dan vandaag. Dat blijkt een grote valkuil te zijn. Het zorgt ervoor dat je je opgejaagd voelt en je volledig uitgeput raakt! Stel doelen vast per week en maak kleine contrete stappen.


Tip 5:

Plan tijd voor jezelf in. Vaak zeg je dat je tijd voor jezelf nodig hebt, alleen komt het er niet van. Bepaal welke dagen in de week jij echt tijd voor jezelf neemt zoals het kijken van een film, een boek lezen of een andere hobby. Je zult merken dat je rust in je hoofd creëert als je de tijd voor jezelf neemt.


Tip 6: 

Je hoofd kan overbelast raken door een overvloed aan prikkels. Als je in een hele korte tijd veel informatie ontvangt, veel hebt gedaan of andere oorzaak dan wordt het een chaos in je hoofd! Dit blijft in je hoofd afspelen. Schrijf alles op, op deze manier raak je het kwijt en verplicht je jezelf om hier afstand van te doen. Schrijven helpt echt.


Tip 7: 

 

Het gebruiken van je handen. Ja je leest het, ga iets doen waarbij je je handen intensief moet gebruiken. Denk hierbij aan het opknappen van je tuin, schoonmaken, lekker koken, knutselen noem maar op. Bij dit soort taken uit je alles wat er op dit moment in je gedachten rond speelt. Het helpt je om je daarvan te bevrijden.


Tip 8: 

 

Zet een keer je telefoon uit. Onze telefoons zorgen voor afleiding maar ook veel informatie. Houdt je even niet bezig met de drukke buitenwereld maar alleen met jezelf. Je zult merken dat dit ook rust geeft in je hoofd.


Tip 9: 

 

Ga eens lekker een eindje wandelen. Buitenlucht is goed voor je brein, op dat moment ben je even weg van de drukte en heeft je hoofd tijd om alles te verwerken.


Tip 10: 

 

Last but not least, mediteren! En nee het hoeft echt niet zweverig te zijn of erg lang te duren. Mediteren heeft bewezen dat dit helpt. Google even of bekijk op Youtube hoe jij kunt mediteren en probeer het eens uit. Het brengt je weer in evenwicht. 


Wat doe jij om meer rust te krijgen in je hoofd? Laat het hieronder weten in een reactie. 


«   »

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.