Je zorgverzekering

Gepubliceerd op 22 november 2019 om 09:37

Het is weer de tijd van het jaar! Het aanpassen van je zorgverzekering. Hieronder een aantal tips om de juiste keuze te maken en wellicht ook nog eens een korting te pakken op je zorgverzekering!

Tip 1: doe een aanvraag voor het vooruit betalen van je eigen risico. Alleen als je zeker weet je eigen risico deels of volledig te gebruiken. Vanaf februari t/m november betaal je je eigen risico vooruit. Wat je niet hebt gebruikt krijg je in het nieuwe jaar van mei terug. Alles verbruikt? Mooi! Jij hebt je eigen risico al betaald en krijgt geen dikke rekenjng binnen.

Tip 2: zorg ervoor dat je een collectiviteitskorting krijgt op je zorgverzekering. Helaas is dit voor het jaar 2020 wel gedaald, maar korting is korting en alles is mooi meegenomen. Heb je een vast contract? Vraag het dan even na bij je werkgever! Vaak hebben zij hiervoor een code. Ook kun je je aanmelden bij diverse collectiviteitskorting instanties. Even Googlen welke bij jouw zorgverzekeraar is aangesloten.

Tip 3: maak een lijstje en kijk naar wat je het aankomend jaar echt nodig hebt! Sluit aub geen pakketten af waarin 3 van de 4 dingen niet gebruikt worden. Dit is zonde van je geld.

Tip 4: heb jij een bril (nodig) en laat je deze ieder jaar weer opnieuw meten? Ben je slechts € 100,- per jaar uit je eigen zak kwijt voor het halen van een nieuwe bril? Sluit hier dan geen aanvullende verzekering voor af. Je bent meer geld kwijt aan je verzekering dan het “zelf” aanschaffen van een bril. Wel is een aanvullend pakket hiervoor voordelig als je veel geld kwijt bent aan een bril door bijvoorbeeld dubbele glazen. Verdiep je hier goed in.

Tip 5: de tandarts! Ga jij 2x per jaar langs voor een controle? Dan ben je slechts € 20,- kwijt per bezoek. Is dit het enige wat je kwijt bent aan de tandarts? Betaal dit dan uit je eigen zak. Het is zonde om hiervoor een aanvullende verzekering voor af te sluiten. Ga jij 2x per jaar naar de tandarts, 2x per jaar naar de mondhygiënist en laat je ook foto’s maken? Dan is het verstandig om een aanvullend pakket af te sluiten!

Tip 6: laat ingrepen via de huisarts doen. Dit is altijd gedekt in de basisverzekering en je hoeft hiervoor geen eigen risico te betalen! Laat je je doorverwijzen voor iets wat ook de huisarts kan doen? Daar gaat je eigen risico!

Tip 7: verzeker alleen wat je zelf niet kunt betalen. Dat is vrij simpel.


«   »

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.