Maak je eigen handgel (desinfecterend)

Gepubliceerd op 29 februari 2020 om 20:19

Inmiddels is er geen handgel meer te verkrijgen en is het volledig uitverkocht, zelfs online is het uitverkocht! Nederland bereid zich voor, je merkt dat de mensen bang zijn voor het corona virus en extra voorzichtig zijn geworden. Hygiëne is al enorm belangrijk en ik snap heel goed dat er nu nog extra op gelet wordt!

Omdat er geen handgel meer te krijgen is, heb ik er zelf een gemaakt wat ik graag met iedereen deel. Hoe maak je het, welke ingrediënten zitten erin, wat is de werking ervan en niet geheel onbelangrijk: waar kun je het kopen.


Ingrediënten en de werking daarvan: 

Reinigingsgel Kruidvat € 1,49

Hoeveel: Het hele flesje van 150 ml

Er zit lotusbloem en aloë vera in. De lotusbloem heeft een ontstekingremmende werking. Aloë vera heeft een ontgiftende werking en zorgt ervoor dat gifstoffen uit het lichaam worden verwijderd. Voor een nog beter resultaat koop je Aloë vera gel!

Rozenwater Kruidvat € 2,39

Hoeveel: 1 eetlepel

Rozenwater helpt huidirritatie en infecties te bestrijden. Het werkt dus desinfecterend. Precies wat we nodig hebben!

Olie tea tree Kruidvat € 2,99

Hoeveel: 40 druppels

Tea Tree olie is een olie met een antiseptische werking op schimmels, bacteriën en virussen. Dit betekent dat de olie de schimmels, bacteriën en virussen doodt! 

Lavendel pure Etherische olie Kruidvat: € 2,99

Hoeveel: 15 druppels

Lavendel werkt verkoelend, is goed tegen de insecten en wordt vooral gebruikt om jezelf tot rust te brengen met een paar druppels om je kussen als je gaat slapen.

Glycerine 86,5% Kruidvat € 1,49

Hoeveel: een halve eetlepel

Glycerine is in bijna alle cosmetische producten wel te vinden. Er zit merendeel alcohol in. In glycerine zit humectanten wat ervoor zorgt dat vocht wordt vastgehouden. Wel zo handig bij een handgel!


Iedereen heeft vast wel ergens een leeg potje in huis staan! Ik heb een haargel potje gebruikt en alle gel eruit gehaald en goed schoongemaakt met pure Dettol. Ja ook Dettol heb ik altijd in huis! Het potje heb ik gevuld met alle ingrediënten en goed door elkaar gemengd. 

Resultaat:

Het voelde eerst wat plakkerig aan maar droogde snel op! Uit het potje ruikt het erg sterk. Wanneer het op je handen is uitgesmeerd ruikt het wel zalig!


«   »

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.