Grote geheimen van Instagram

Gepubliceerd op 31 mei 2020 om 17:04

Instagram is tegenwoordig de nummer 1 Social Media platvorm en iedereen probeert groot te worden. Waarschijnlijk heb je al gemerkt dat dit niet zomaar lukt en je er heel wat voor moet doen. In dit artikel lees je de grote geheimen van Instagram en hoe jij kunt groeien!


Actief zijn

Een belangrijk onderdeel is toch wel het actief zijn op Instagram. Ontdek nieuwe mensen door via het zoekbalk te zoeken of type een hashtag in welke bij jouw doelgroep past. Like en laat een reactie achter. Zo val je niet alleen op, maar zullen mensen jou ook gaan volgen welke in jouw doelgroep passen.


Het gebruiken van Hashtags

Hashtags, iedereen weet hier wel vanaf! Kies altijd hashtags die echt bij jouw foto passen en niet alleen populaire hashtags. Wanneer je alleen populaire hashtags gebruikt zoals #love, #instagood, #ootd, #life, dan word je veel minder snel gevonden omdat deze ontzettend vaak gebruikt worden. Gebruik unieke hashtags. Over de hoeveelheid van gebruik van hashtags zijn de meningen over verdeeld. Wel kan je minder snel gevonden worden als je bij iedere foto dezelfde hashtags gebruikt. Doe dit dus niet!


Post op de juiste tijd

Door te posten op bepaalde tijden maak je meer kans om je doelgroep(en) te bereiken. 12:00 uur en 18:00 zijn de beste tijden op te posten. Daarnaast zijn de dinsdag en vrijdag de beste dagen om te posten.


Thema voor Instagram

Houd je vast aan één thema op Instagram. Zorg ervoor dat je Lay-Out er strak uitziet. Dit komt professioneel over en zorgt voor meer volgers. Zorg er daarnaast ook voor dat de kwaliteit van je foto’s goed zijn.


Post iedere dag

Post iedere dag een foto op je Instagram. Dit zorgt ervoor dat je actief blijft en dit zien jouw volgers. Wanneer je 2 weken niets plaats word je snel weer ontvolgd. En dat is nou net niet de bedoeling!


Story Highlights

Zorg ervoor dat je de Instagram Story Highlights goed inricht. Het moet passen bij je thema en de aandacht trekken!


Tag merken

Draag je iets van de Zara, heb je gave schoenen aan van Nike of is dat ene jasje van Guess? Tag de merken in je foto! Een grote kans dat het merk jouw foto plaats en anderen die jouw foto zullen zien.


«   »

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.