Spelletjes voor kerst

Gepubliceerd op 16 december 2020 om 09:42

Dat wij dit jaar de deur niet uitgaan is een feit. Het coronavirus heeft ervoor gezorgd dat uit eten en veel mensen in één ruimte niet mogelijk zal zijn. 

Wel hoeven wij onze feestdagen hierdoor niet te laten varen of het minder gezellig te maken. Spelletjes spelen onderling is een leuke activiteit, er wordt veel gelachen en plezier gemaakt. Ken je de app Heads Up! al? Een soort "Wie ben ik spel" maar dan nog leuker en met veel meer categorieën. Het enige wat je hiervoor nodig hebt is je mobiel. Raad het woord op de kaart dat op je tegenstander boven zijn/haar hoofd houd. Aan de hand van de aanwijzingen van je vrienden/familie kun je raden wat of wie jij bent voordat de timer afloopt!


Het kerst bordspel! Niets is leuker dan samen een bordspel te spelen, zeker als deze is gemaakt speciaal voor de kerst met leuke en grappige opdrachten. 

Print het bordspel uit. Je hebt alleen 1 dobbelsteen hiervoor nodig. 

Het Kerstbod Spel
PDF – 261.1 KB 26 downloads

Het kerstspel 

Tijdens dit spel benoemd één persoon op wat er getekend moet worden. De anderen tekenen de instructies welke zij krijgen op. Wanneer iedereen klaar is mogen de punten geteld worden. Wie is de winnaar? 

Het Kerstspel
PDF – 40.5 KB 18 downloads

Zet de kerstmuziek maar aan want vandaag gaan we ballon dansen!

Het spel: Bind bij alle spelers een stuk touw met een ballon vast aan de rechtervoet. Tijdens het afspelen van de muziek, dansen de spelers en proberen de ballonen van de andere dansers stuk te trappen. Bescherm je eigen ballon goed! De gene die nog een ballon over heeft na het stoppen van de muziek verdient 1 punt! Ga door tot 10 punten.


Het kerstlied spel 

Simpel, vul de ontbrekende woorden in welke passen bij het kerstlied. 

Kerstlied Spel
PDF – 23.3 MB 13 downloads

« 

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.