Linzenschotel met spek en paprika

Gepubliceerd op 3 oktober 2020 om 13:47

In de herfst en de winter zet Sandra graag linzen op het menu. Voedzaam, goedkoop en vooral gewoon erg lekker. Linzen zitten daarnaast vol vezels, proteïne en mineralen, waardoor ze o.a. goed zijn voor je spijsvertering. Voor meer recepten: https://culi-sandra.nl

Ingrediënten:

  • 1 blik linzen (uitlekgewicht 265 gr)
  • 1 el olijfolie
  • 2 tenen knoflook
  • 1 rode ui
  • 1 rode paprika
  • 125 gr champignons
  • 1 tl komijn
  • 6 plakjes ontbijtspek
  • Parmezaan
  • peper en zout, chilipoeder
  • Eventueel voor erbij: volkoren stokbrood met kruidenboter

Bereiding:

  • Snijd de knoflook fijn en snijd de ui in halve ringen. Verhit wat olijfolie in een koekenpan en bak de ui en knoflook op een laag vuurtje, zo’n 5 minuten.
  • Snijd de paprika in blokjes en de champignons in plakjes. Voeg deze samen met de komijn toe aan het uienmengsel en bak nogmaals zo’n 5 minuten mee.
  • Bak de plakjes ontbijtspek in een droge koekenpan tot ze mooi bruin zijn en laat uitlekken op wat keukenpapier.
  • Spoel de linzen af, laat uitlekken en voeg toe aan het paprika-champignonmengsel. Warm nog even mee en breng de schotel op smaak met peper en zout en eventueel een beetje chilipoeder voor wat pit.
  • Verbrokkel de parmezaan over de linzen en er serveer de linzenschotel met het krokante spek en met stokbrood.

«   »

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.