Pompoensoep

Gepubliceerd op 3 oktober 2020 om 13:52

Xenia heeft een heerlijk recept voor jullie: pompoensoep. Het is oktober en de pompoenentijd is aangebroken. Overal ze je ze weer liggen, je kan ze gebruiken als decoratie of om heerlijk mee te koken. Vergeet 31 oktober niet want dan is de pompoen zeker aanwezig tijdens het griezelfeest, Halloween! Voor meer heerlijke recepten kun je terecht op: https://lifebyxenia.nl

Ingrediënten:

  • 1 pompoen  rond de 1 kilo
  • 3 uien
  • 2 tenen knoflook
  • 2 dl kookroom
  • Olijfolie
  • Zout/peper
  • Paprikapoeder
  • Cajunkruiden
  • 1 Liter bouillon (kip of rund)
  • 2 el kerrie poeder (het liefst masala of pittige kerrie poeder)

Bereiding:

  1. Hak de teentjes knoflook fijn en snipper de uien
  2. Doe een scheutje olijfolie in de pan en zet op het vuur
  3. Bak de knoflook en de gesnipperde uien licht aan en vervolgens de kerriepoeder, paprikapoeder en cajunkruiden en zet het vuur laag
  4. Voeg nu de pompoen en de bouillon toe en breng aan de kook
  5. Laat het geheel zachtjes koken voor ongeveer 25 minuten tot de pompoen zacht is
  6. Pureer de soep met een staafmixer of blender en voeg de room toe (hou een beetje room achter om te garneren)
  7. Breng de soep verder op smaak met zout en peper
  8. Giet de soep in een soepkom en een scheutje room




«   »

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.