Pannenkoeken van pompoen

Gepubliceerd op 3 oktober 2020 om 13:58

Mary-Lou is toch wel een van mijn favorieten als het gaat om (unieke en overheerlijke) recepten. Dit keer ging zij voor een herfstig variant en maakte pompoenpannenkoeken met ahornsiroop. Voor meer recepten kun je terecht op haar website: https://www.mamaloublogt.nl

Ingredienten:

  • 1 ei
  • 300 gram pompoen
  • 125 gram speltmeel
  • 250 ml melk
  • hoeveelheid rozijnen naar smaak
  • 2 eetlepels ahornsiroop
  • 1 snufje zout
  • 1 theelepel kaneel
  • olijfolie om in te bakken

Bereiding:

  • Kook de pompoen gaar. Terwijl de pompoen opstaat kun je alvast de rozijnen wellen door ze in een bakje water te doen. Doe de overige ingrediënten samen in een kom en klop deze met een garde goed door elkaar.

    Als de pompoen gaar is, pureer of prak je deze. Daarna mag ook dit moesje en de rozijnen bij je pannenkoeken beslag. Meng goed en bak daarna je pannenkoeken in olie naar keuze. Mary-Lou gebruikt altijd olijfolie om te bakken.

 


«   »

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.