Herfstsalade met pompoen en biefstuk

Gepubliceerd op 4 oktober 2020 om 17:57

Fab and fit on a budget deelt 3 heerlijke herfst salades met jullie. Ik heb er eentje gekozen om hier te publiceren. De rest mogen jullie zelf bekijken op de website: www.fabandfitonabudget.com 

Ingrediënten:

  • Sla mix (bijvoorbeeld met eikenblad en rode ui)
  • 1/4 pompoen (kleine pompoen), in stukjes
  • Snufje chilipoeder
  • Olijfolie
  • 1 lepel ahornsiroop
  • 2 plakjes zachte geitenkaas
  • Handje cranberries
  • Handje pecannoten
  • 100/200 gram biefstuk
  • Snufje pumpkin pie spice (niet kant en klaar? klik hier voor het recept)

Ingrediënten voor de dressing: 

  • 1 eetlepel olijfolie
  • 1 eetlepel mosterd
  • 1 eetlepel ahornsiroop
  • 1/2 theelepel balsamico azijn
  • Peper & zout naar smaak



Bereiding: 

  • Verwarm de oven voor op 200 graden. Snij de pompoen in stukjes en leg op een met bakpapier bedekte bakplaat. Strooi er wat chilipoeder overheen en schenk er een klein beetje ahornsiroop en olijfolie over. Rooster in de oven tot de stukjes lekker zacht van binnen zijn en een knapperig buitenkant hebben (afhankelijk van de dikte en oven, zo’n 15 tot 30 minuten).
  • Terwijl de pompoen in de oven is meng de ingrediënten voor de dressing in een kommetje en zet deze opzij. Rooster de pecannoten kort en doe in een kommetje.
  • Doe de slamix in een diep bord of kom en verdeel de cranberries, geitenkaas in stukjes, pecannoten en pompoenstukjes erover.
  • Bestrooi de biefstuk met een beetje pumpkin pie spice en bak kort aan beide kanten (of naar smaak). Laat even rusten in aluminiumfolie en snij dan in plakjes die je bovenop de salade leg.
  • Schenk de dressing erover en serveer direct.

«   »

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.